Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 13 oktober 2021

Gemeenteraadsverkiezingen 2022 

Op 16 maart 2022 vinden de volgende gemeenteraadsverkiezingen plaats. D66 Gouda is volop bezig met de voorbereidingen om straks natuurlijk weer de grootste partij van onze stad te worden. Afgelopen voorjaar hebben we Evert Bobeldijk gekozen als onze lijsttrekker. Verder loopt op dit moment het proces van het schrijven van een mooi inhoudelijk verkiezingsprogramma en is de aftrap geweest voor een flitsende verkiezingscampagne.

Op 7 oktober was het de beurt aan de kandidaten voor de lijst om zich te presenteren aan onze leden. We zijn er trots op dat we een gevarieerd en enthousiast team kunnen voorstellen. Een team dat niet alleen richting de verkiezingen zijn uiterste best gaat doen om het vertrouwen van zoveel mogelijk Gouwenaars te krijgen, maar ook in de daaropvolgende vier jaar het geluid van D66 in Gouda optimaal kan laten klinken.

Het lijstadvies en kandidatenboek

Sinds 13 oktober is het Kandidaatstellingen lijst GR 2022 hier gepubliceerd en daarmee is het lijstadvies bekend! De lijstadviescommissie heeft de volgende volgorde geadviseerd:

  1. Jitske Flietstra
  2. Egbert Jan Kuijlaars
  3. Mieke Kars
  4. Heike Brandes
  5. Frank de Pont
  6. Hannie van der Wal – Hortensius
  7. Maartje te Hennepe
  8. Bram Talman
  9. Gwyn van der Giessen

Voor een uitgebreide toelichting op het lijstadvies, klik hier.

Van 16 oktober 00.00 uur tot en met 30 oktober 23:59 uur kan er door de leden worden gestemd op de lijstvolgorde. Op 1 november maken we de definitieve kandidatenlijst bekend.

Campagne 

Wil je D66 Gouda helpen om weer de grootste te worden, of heb je tips of tricks voor campagneactiviteiten? Neem dan contact op met campagne@d66gouda.nl.