Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 16 juni 2021

Evert Bobeldijk lijsttrekker voor D66 in Gouda

Datum: 16 juni 2021

D66 Gouda gaat met Evert Bobeldijk als lijsttrekker de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 in. Bobeldijk is de huidige fractievoorzitter voor D66 in Gouda.

 

Bobeldijk: “Ik ben bijzonder vereerd dat ik door de leden van D66 in Gouda ben gekozen tot lijsttrekker. D66 is in Gouda de grootste partij, en dat willen we bij de volgende verkiezingen graag blijven. Gouda is een geweldige stad om je voor in te mogen zetten. Een stad die we met ons mooie team ook in de komende periode nog gezonder en duurzamer willen maken. Zowel in de dagelijkse praktijk als financieel. De komende maanden zal ook de rest van de kandidatenlijst bekend worden. Ik ben ervan overtuigd dat die veel kwaliteit gaat brengen. Ik verheug me erop die club aan te voeren, richting de gemeenteraadsverkiezingen. Maar zeker ook in de jaren erna. Het jubileumjaar Gouda 750 is wat dat betreft een veelbelovend begin van een mooie raadsperiode.”

 

Wethouder Van Vugt (lijsttrekker 2018): “Ik ben verheugd dat onze leden fractievoorzitter Evert Bobeldijk tot lijsttrekker hebben gekozen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Evert samen met de toekomstige fractie en leden verder gaat bouwen aan een nog duurzamer, aantrekkelijker en actiever Gouda.” Van Vugt heeft eerder aan de leden te kennen gegeven zelf geen nieuw lijsttrekkerschap te ambiëren, maar wel door te willen als wethouder in Gouda. Van Vugt: “Ik vind het onverstandig om na een wethouderschap terug te keren in de raad. Ik heb me daarom bewust niet gekandideerd voor een plek bovenaan de kieslijst. Bij Evert is het lijsttrekkerschap in goede handen bovendien. Ik verheug me op de verdere samenwerking”.

 

Ook Miriam Voets, voorzitter van de Goudse afdeling van D66 is verheugd met de nieuwe lijsttrekker. “Evert heeft de afgelopen jaren laten zien zich met hart en ziel te willen inzetten voor D66 in Gouda. Hij is een echte verbinder, zowel binnen de partij als in de stad. D66 is momenteel de grootste partij in Gouda met vier zetels. Dat resultaat willen we bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 graag overtreffen. De verkiezing van Evert Bobeldijk als onze nieuwe lijsttrekker is daarbij een belangrijke eerste stap.”

 

Voor nadere informatie:

 

Evert Bobeldijk

evert.bobeldijk@gouda.nl

06-53544678

 

Meer informatie over D66 Gouda treft u aan op onze website www.d66gouda.nl of volg ons op twitter www.twitter.com/d66_gouda