Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 7 december 2019

In memoriam

Zaterdag 7 december, ontvingen wij het verdrietige bericht dat onze zeer gewaardeerde collega en D66-er, Harry van den Haak, is overleden. Harry was al een tijdje ziek maar was ook de laatste tijd hoopvol dat hij nog een aantal mooie jaren tegemoet kon zien.
Harry was een D66-er in hart en nieren. Al ruim 21 jaar lid van de partij, waarvan acht jaar actief als bestuurslid en twaalf jaar als raadslid. Harry werd door zijn ervaring en wijsheid zeer gewaardeerd zowel binnen als buiten de partij. Dat werd mooi zichtbaar door de staande ovatie van de gemeenteraad en het College voor Harry bij zijn afscheid van de Raad. Hij zette zich jarenlang met hart en ziel in voor onze mooie stad Gouda. Ook nadat hij geconfronteerd werd met zijn ziekte, hield hij de energie om zich in te spannen voor de samenleving, onder andere als bestuurslid van de Longfibrose Patiënten Vereniging.
Harry stond bekend om zijn systeemanalyses, zijn opbouwende kritische noten en zijn stevigheid waarmee hij stond voor zijn en onze overtuigingen. Hij wist als geen ander dat veranderingen in het openbaar bestuur langzaam gaan en dat het daarom van belang is om je doel goed voor ogen te houden. Stevig op de inhoud en zacht op de persoon. De huidige fractie bouwt nog steeds op datgene wat Harry ooit in het verleden is begonnen. Onze ideeën over de jeugdzorg, Westergouwe, de positie van de Raad en de rol van de auditcommissie dragen in belangrijke mate zijn stempel. Ook na zijn actieve politieke carrière was Harry altijd bereid om met ons te spiegelen en de processen zo een stap verder te brengen.
Wij zijn dankbaar dat we al die jaren met Harry mochten samenwerken en gaan hem vreselijk missen. Wij wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte met dit grote verlies.