Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 13 september 2019

Vrouwen…stroop op die mouwen!!!

Ik ben 40 jaar geleden per ongeluk in de politiek terecht gekomen. Tot op de dag van vandaag kijk ik daar met voldoening op terug. De inbreng van vrouwen is nog steeds hard nodig. Vrouwen kijken met andere ogen en dat kan een waardevolle inbreng zijn in een bestuur.

Als wethouder in een Mannencollege werd er vooral gesproken of een voorstel wel de juiste financiële dekking had. Natuurlijk erg belangrijk.

Mijn inbreng was vooral om te kijken naar de menselijke maat. In mijn portefeuille had ik o.a Openbare werken, Wijkaanpak, Stadsbeheer, Monumenten, Woonwagenzaken: onderwerpen die veelal te maken hebben met de leefbaarheid van een wijk/ binnenstad. Daardoor had ik automatisch veel contact met bewoners. Ik was veel in de stad en dacht mee, stimuleerde de bewoners en gaf hen een stuk verantwoordelijkheid.

Als ik terugkoppelde in het College waar ik mee bezig was, werd er soms wat lacherig gedaan. Een paar keer is zelfs in het College tegen mij gezegd als ik met een voorstel kwam: “Het is een idioot voorstel, maar je hebt vaker een gek voorstel tot een goed einde gebracht, dus doe maar!” Ik vond dat niet erg. We hadden een goede onderlinge verhouding.

Als vrouw voel je je soms wel alleen staan. Daar moet je mee om kunnen gaan.

Maar vrouwen, toon ambitie en stroop op die mouwen. De politiek heeft jullie hard nodig!

Els Scholten-Quispel
Wethouder Gouda (D66)
Gemeentesecretaris deelgemeente Kralingen/ Crooswijk
Griffier gemeente Houten