Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 29 april 2019

Zorgen over aanleg glasvezel in Gouda

 

 

 

 

 

 

De afgelopen weken hebben inwoners van verschillende wijken in Gouda brieven ontvangen over de, mogelijke, aanleg van glasvezel in hun wijk. D66 Gouda juicht het vergroten van de toegang tot een snelle internetverbinding in onze gemeente toe. Voor een groot deel van de inwoners is het snelste verbindingstype voor breedbandinternet op dit moment de RTVkabel (coax). In een aantal gebieden, voornamelijk industrieterreinen, maar ook andere delen van de stad is dit de telefoonkabel (koper).

Via deze kaart kunt u de situatie in uw eigen straat bekijken. Blauw staat voor koper, groen voor coax en oranje voor glasvezel.

 

 

 

 

 

 

 

REKAM is op dit moment bezig met verglazing van het eigen netwerk waarbij de coaxkabel voor radio en tv wordt vervangen door glasvezel. Voor deze vervanging zal men de straat moeten openbreken. Bij inwoners bestaat de vrees dat, nu ook andere partijen hebben aangekondigd een eigen netwerk aan te willen leggen, hun straat meerdere malen zal worden opgebroken. Ook is het de vraag of Gouwenaars hun bestaande provider kunnen behouden (open netwerk) als ze gebruik willen maken van het glasvezelnetwerk dat het eerst beschikbaar komt in hun straat.

 

Daarom hebben D66 Gouda en ChristenUnie Gouda de volgende Artikel 38 vragen aan het College van B&W gesteld: 190425 art 38 glasvezel D66 ChristenUnie

 

– Bram Talman bram.talman@gouda.nl