Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 16 maart 2019

Verkiezingsmarkt en NLdoet

Zaterdagochtend 16 maart was de verkiezingsmarkt voor de provinciale statenverkiezingen van aankomende woensdag 20 maart. In alle vroegte, met slagregens in de storm, worstelden drie enthousiaste D66-ers heftig om een kraam te voorzien van mooie groene D66 vlaggen zonder dat de wind vat op ze kreeg. Geen middel werd geschuwd. Touw, spanbanden en haringen… en het lukte!

De kraampjes stonden achter de Waag in Gouda. Ondanks een regenachtig en stormachtig begin vonden de D66-groene appels en flyers gretig aftrek.

Het werd helemaal een feest toen een D66-bus met kandidaten van de lijst arriveerde en we de stad in trokken om ook buiten de verkiezingsmarkt kiezers te informeren over de komende verkiezingen.

Alle leden die meegeholpen hebben met deze activiteit, hartelijk dank voor jullie bijdrage!

NLdoet

Vrijwilligers zijn belangrijk voor onze stad. Bijna een derde van de Gouwenaars is vrijwilliger en zet zich daarmee in om Gouda wat mooier of beter te maken. D66 Gouda waardeert deze inzet. Door al die vrijwilligers die zich overdag, in de avonduren, in de weekenden inzetten, is Gouda een actieve en aantrekkelijke stad. Zo’n mooie stad dat we zijn uitgeroepen tot evenementenstad van 2019!

Zaterdag sprongen de leden op de fiets om de bekende taarten en appels langs te brengen bij verschillende projecten in onze stad. Door de harde wind ging een aantal projecten niet door, maar er waren zo veel activiteiten dat een alternatief snel was gevonden.

De eerste stop: de Speelwinkel, waar Sari Donk met haar vrijwilligers druk bezig was om de muren die ooit wit waren, weer wit te maken. De oranje plinten, bijna weer in de mode, werden niet vergeten. In de Speelwinkel wordt hard gewerkt aan tegels met een mozaïek om bewoners van de Raambuurt te wijzen op regels rondom hondenpoep en inzameling van afval. D66 Gouda juicht dit soort bewonersinitiatieven toe.

Na een lange fietstocht, soms met de wind mee, arriveerden we bij de Goudse Ruiterclub op de Bloemendaalseweg. Daar kregen we uitleg over rij- en pensionpaarden: een rijpaard wordt gebruikt voor rijlessen voor de vele leden, een pensionpaard wordt door een eigenaar bij de ruiterclub gestald. Vrijwilligers zijn ‘s-morgens druk bezig geweest met het opruimen van het terrein en het handmatig omploegen van het lange perceel waarop de paarden vanaf het voorjaar buiten kunnen staan.

Aan de overkant van de ruiterclub zit het Dierenopvangcentrum Gouda. Een flink complex waar het naar thinner rook: hier wordt geverfd! De vele vrijwilligers werden bij elkaar geroepen om de taart en appels in ontvangst te nemen. We kregen uitleg over wat het Dieropvangcentrum precies doet. Zo worden ruim 200 kittens per jaar opgevangen. Gelukkig vindt het merendeel snel een thuis.

 

De vrijwilligers van Kanovereniging De Goudse Peddel, het was even zoeken naar de ingang, waren net klaar met klussen en blij verrast dat we taart en appels kwamen brengen. Deze vereniging loopt/vaart op rolletjes. Iedere dinsdagavond varen de volwassenen en iedere vrijdagavond gaat de jeugd het water op.

We sloten af bij de Heemtuin in het Goudse Hout, een verborgen parel, waar het belang van zorg en aandacht voor de natuur en het landschap werd benadrukt. De Heemtuin wordt druk bezocht en vervult een belangrijke functie. Doordeweeks komen groepen van de BSO’s langs en individuele bezoekers zijn van harte welkom. Opvallend was een jongen van een jaar of 16, 17, die al sinds 11.00 uur die dag aan de slag was. Een vrijwilliger? Ja, dat ook. Deze scholier koos voor zijn maatschappelijke stage voor de Heemtuin en bleef maar door- en doorgaan. Wat hij in de toekomst gaat doen? Misschien wel iets met natuur en groen ‘want dat vind ik leuk’.