Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 20 december 2018

Standpunt D66 containeroverslag

Deze week verscheen een studie van het onderzoeksbureau Panteia. In opdracht van de provincie Zuid-Holland is een onderzoek uitgevoerd naar vijf mogelijke locaties voor een containeroverslag in Gouda.

In het verkiezingsprogramma nam D66 Gouda al een duidelijk standpunt in over een eventuele vestiging van zo’n overslag op het Sluiseiland. Daar zeiden we duidelijk nee tegen, en daar blijven we ook nee tegen zeggen.

Verkiezingsprogramma D66 “optimistisch Gouda”:

Overslagterminal

In de komende periode hebben we speciale aandacht voor de wens van Goudse productiebedrijven voor het vestigen van een overslag voor containers. D66 begrijpt het belang van goede transportmogelijkheden voor het Goudse bedrijfsleven en is voorstander van de uitbreiding van het transport over water. Als vestigingsplek voor zo’n containeroverslag vinden we het Sluiseiland van de Julianasluizen niet geschikt. We houden deze buffer tussen Korte Akkeren en Westergouwe groen en zoeken, samen met de provincie en het bedrijfsleven, naar een alternatieve locatie.

Goed dat de studie en de uitkomsten nu bekend zijn. We willen met het college van Gouda het gesprek voeren over een verdere verkenning van de mogelijkheden van een containeroverslag bij de Goudse Poort: een plek die aansluit op het snelwegennet en bij de belangrijkste bedrijventerreinen van Gouda. Op deze manier maken we Gouda nog aantrekkelijker voor bedrijven, versterken we het vervoer over water en benutten we onze ligging aan de doorgaande vaarroute tussen Alphen aan den Rijn en Rotterdam nog beter.