Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 12 december 2018

Een dagje klussen op de kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Afgelopen zaterdag, 8 december, staken vier D66’ers in het kader van de permanente campagne de handen uit de mouwen op de kinderboerderij, waar men regelmatig voor allerhande klussen vrijwilligers zoekt.

Zowel de geitenstal als het plafond van het kantoor werden aangepakt. Dankzij de vrijwillige professionele ondersteuning van schilders- en onderhoudsbedrijf Imholz en De Bruin, resteerde wat betreft het schilderen van de stal voor Mieke en Egbert Jan uiteindelijk het simpelere, grovere werk. Het schilderen van het plafond in het kantoor was wat lastiger. Er moest worden geschuurd en de hechting van de verf aan de nieuwe plafondplaten viel tegen. Maar ook daar hebben Bram, Zouhair en Silvan zich doorheen geslagen. Uiteindelijk zat om ongeveer half vier de laatste laag erop.  Deze manier van campagne voeren vonden we allen zeer succesvol.

Naast de nodige social media-aandacht op twitter, facebook en instagram van ons zelf, heeft ook de kinderboerderij ons uitgebreid onder de aandacht gebracht van haar achterban. Bovendien spraken we ’s middags uitgebreid met bestuursleden van de “Vrienden van de kinderboerderij”.  Zij gaven aan dat de kinderboerderij met de structurele extra subsidie weer kan ademen en dat er weer energie is om te investeren in verbeteringen en veranderingen. Hun noodkreet vorig jaar heeft ook de Goudse samenleving bereikt. Nog steeds wordt er op alle mogelijke manieren bijgesprongen en geholpen.
Zo zorgen inwoners en politiek samen voor het voorbestaan van deze dierbare Goudse voorziening.

Het was een mooie dag. Ik wil de organisatie hartelijk bedanken voor de grandioze manier waarop we zijn onthaald. Het was echt top geregeld.

tekst Egbert Jan