Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 31 oktober 2018

In gesprek; Kort Haarlem

Zaterdag 20 oktober stond er een mooi zonnetje. Terwijl het in de stad zotte zaterdag was en een reiger een drogist in vloog, gingen wij in gesprek met de bewoners van Kort Haarlem, de wijk net ten oosten van de binnenstad.

Raadsleden Mieke Kars en Bram Talman gingen samen met Victor en Silvan langs de deuren op de IJssellaan en de Sint Josephstraat om te spreken met de Gouwenaren die niet naar het huis van de stad komen om hun mening te laten horen.

Over het algemeen blijken de inwoners van deze straten erg tevreden. Het is een mooi combinatie van mensen die er al tientallen jaren wonen en vaak jonge nieuwkomers, waarvan er ook veel van buiten de stad komen.

Interessant was om te horen, dat de mening van bewoners aan de deur veel genuanceerder is dan de meningen uit de media of uit ingestuurde brieven. Een aantal benoemde uit zichzelf dat de overlast van de campers helemaal niet zo groot is, of dat ze graag een winkel of jongerenhuis willen op de plek van de garage.

Verder kwamen er een aantal zorgen naar boven die veel in Gouda leven: verzakking van de straat, rioolproblemen en hardrijdend (nachtelijk) verkeer. Gelukkig worden deze in 2020 met een straatophoging deels aangepakt en de bewoners zijn blij met de informatieavonden die georganiseerd worden door de gemeente. Dit sluit ook aan bij raadsprogramma’s zoals de blauwe stad. Er waren ook goede suggesties: zoals meteen glasvezel aanleggen als de straat toch open gaat.

Verdere zorgen waren er over het zwerfafval en de plastic-verzameling. Hier is vorige week nog over gesproken in de raad.

Er waren nog vele andere goede adviezen en we hebben de bewoners kunnen uitnodigen om mee te denken met de toekomst van Gouda [link]: al met al dus een productieve middag.

Maandelijks zullen we in gesprek gaan met de Gouwenaar. Volgende keer in jouw buurt? Nodig ons uit!

Bij deze nodigen we ook alle D66-leden om mee te doen met dit soort activiteiten. Kijk in de agenda op de site [link] voor de datum en meld je aan via info@d66gouda.nl. De volgende activiteit voor leden en introducés is de Discussiewandeling op zaterdag 3 november. De volgende In gesprek met is op zondag 2 december.

Je kunt ons ook steunen via een donatie op rekeningnummer NL64 RABO 0143 9130 50 ten name van D66 Gouda.