Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 1 oktober 2018

Burendag

Zaterdag 22 september was het Burendag in Gouda.

Overal in de stad kwamen buren samen: om hun straat op te knappen, schoon te maken, gezelliger te maken, bijvoorbeeld door het plaatsen van potten chrysanten in allerlei kleuren, maar vooral om als buurt met elkaar iets te doen. Het regende ‘s middags pijpenstelen, maar op diverse plaatsen werden tenten opgezet en doeken over de straat gespannen, zodat het gezellig samenzijn gewoon door kon gaan.  Als D66 Gouda zijn we blij met zoveel goede initiatieven van buren in onze stad en onze waardering daarvoor willen we ook laten zien.

Daarom gingen we, de raadsleden Bram Talman, Mieke Kars en Zouhair Saddiki samen met een aantal bestuursleden langs de verschillende activiteiten met taarten en D66-groene appels. Waar mogelijk staken we ook graag de handen uit de mouwen.

 

’s Ochtends hebben we bijvoorbeeld geholpen met de bollenpootactie in het Houtmansplantsoen, bezochten we het Swanburghshofje en hielpen we met het opzetten van kinderspelletjes in Korte Akkeren en in Noord en zijn we langs geweest in Goverwelle. ‘s Middags gingen we langs bij de Vrouwentoren, waar de buurtbewoners de speeltuin en de plantsoenen aan het opknappen waren en  bij de Burgemeester Martenssingel, waar men contact met de buren van de overkant zocht door aan een slackline het water over te steken.

 

De bezoeken gaven tegelijk gelegenheid voor goede gesprekken, zodat we beter op de hoogte zijn van hetgeen er in de verschillende wijken speelt. Daar kunnen we in de raad dan rekening mee houden. De buurtbewoners maakten ook duidelijk gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen, waar we graag op ingingen.

 

We zijn erg blij dat we zoveel mensen hebben kunnen verrassen met appels en taart, daarnaast met de kennis die we hebben opgestoken. We willen politiek en inwoners dichter bij elkaar brengen en dat is deze Burendag volgens ons gelukt.

Wil je dit soort activiteiten steunen? Dat kan met sponsoring of je inzet.

Als je wilt meehelpen, stuur dan een e-mailtje naar info@d66gouda.nl.

 

Je sponsorbijdrage is van harte welkom op de bankrekening van de afdeling:

 

NL64 RABO 0143 9130 50 ten name van D66 Gouda

 

Graag onder vermelding van: Sponsor burendag-taart

 

N.B. D66 heeft de ANBI-status, iedere gift aan D66 kunt u opvoeren in uw fiscale aangifte