Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 16 september 2018

D66 verlaagt drempel meldingen Omgevingsdienst MH

Het doen van een melding aan Bouw- en Woningtoezicht (onderdeel van de Omgevingsdienst Midden-Holland) bleek een aantal weken geleden niet zo makkelijk. Op een zondag viel een erg verwaarloosd pand in Korte Akkeren op: overgroeide en vervuilde tuin en de ramen op de eerste verdieping ontbraken deels.

Op de website van de ODMH was geen mogelijkheid te vinden om een melding te doen en op zondag is de ODMH gesloten. Een telefoontje naar de politie (0900-8844) bood uitkomst. Maandag belde de wijkagent die de situatie zelf had bekeken en ook van mening was dat deze situatie gemeld moest worden. Een paar minuten later belde de wijkagent terug met de mededeling dat de ODMH de melding via de wijkagent niet in behandeling wilde nemen. D66 heeft hierop vragen gesteld aan het College. Vrijdag 14 september werden de antwoorden op deze vragen verzonden. Meldingen via de politie dienen wel in behandeling te worden genomen. Het meldingsprotocol is onder de aandacht gebracht van de medewerkers en de wijkagent heeft excuus ontvangen. Op de website van de ODMH is onder het kopje ‘contact’ vanaf nu een mogelijkheid om via een formulier een melding aan te maken voor Bouw- en Woningtoezicht waarmee de drempel voor het doen van een melding wordt verlaagd. Vragen helpt!

 

Download de vragen en antwoorden hier 180913 antwoorden ODMH

 

Bram Talman, burgerraadslid