Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 22 juni 2018

D66 staat achter Roze Zaterdag!

Morgen is het eindelijk zo ver: Gouda kleurt volledig roze ten behoeve van Roze zaterdag. Tijdens dit landelijke evenement staan we stil bij tolerantie en acceptatie van diversiteit, waaronder in het bijzonder LHBTI’s. D66 is blij dat Gouda dit jaar Roze Zaterdag mag organiseren. Onderzoek van de GGD laat zien dat er ook anno 2018 nog aandacht nodig is voor tolerantie en diversiteit in onze stad.
D66 steunt het initiatief van Stichting Roze Zaterdag dan ook vanaf het eerste uur. We doen op 23 juni ook volop mee aan de festiviteiten. Onze wethouder Thierry van Vugt hielp vrijdagochtend bij het aanleggen van Gouda’s tweede Regenboogzebrapad in het stationsgebied. Tevens zal hij een toespraak houden bij de opening van Roze Zaterdag voor organisatoren, sponsoren en genodigden in het Stadhuis om 10:00 uur. Aansluitend zullen wethouder en een fractievertegenwoordiging de geloofsviering in de Sint Jan bijwonen, meelopen in de Pride Walk en aanwezig zijn bij de officieuze opening op de Markt door burgemeester Milo Schoenmaker. Op de informatiemarkt (10:00-17:00) is ten slotte een D66-kraam te vinden.