Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 6 juni 2018

D66 blij met coalitieakkoord

Vandaag is het coalitieakkoord ‘Nieuwe energie – samenwerken en investeren voor Gouda’ gepresenteerd door de onderhandelende partijen D66 CU PvdA CDA en GL. D66 is zeer te spreken over het akkoord. Fractievoorzitter Thierry van Vugt: ‘Dit akkoord spreekt ons erg aan. We herkennen ons erg in de nieuwe beleidsaccenten, waarbij voor D66 de aandacht voor klimaatadaptatie, groen, water en energie en de investeringen in onderwijs erg belangrijk zijn. Ook de aandacht voor extra woningen via een samenhangend programma, met specifieke aandacht voor sociale woningen, middenhuur en transformatie is voor ons cruciaal. Spannend zijn ook de raadsprogramma’s, die aankomende tijd met de stad en raad verder uitgewerkt moeten worden. Dat is vernieuwend!’
Woensdag wordt het akkoord in de raad besproken, en zal een uitgebreidere reactie namens D66 worden gegeven.

De tekst van het coalitieakkoord vind u hier.