Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 30 mei 2018

Hannie van der Wal wethouder in Waddinxveen

Op 30 mei verlaat Hannie van der Wal-Hortensius de Goudse D66-fractie. Zij wordt diezelfde dag geïnstalleerd als wethouder in buurgemeente Waddinxveen. Daar krijgt zij de portefeuille financiën, cultuur en onderwijs. Door het vertrek van Van der Wal keert Zouhair Saddiki terug in de Goudse gemeenteraad. Saddiki besloot in maart om tijdelijk afstand te doen van zijn raadszetel, die hij met voorkeursstemmen had gekregen.

Fractievoorzitter Thierry van Vugt: “Hannie heeft zich afgelopen periode met passie en inhoudelijke gedrevenheid ingezet voor Gouda. Het is jammer dat zij met haar inhoudelijke kennis en grote netwerk onze fractie verlaat, maar voor Waddinxveen is zij zeker een aanwinst. Ik zie er naar uit om ook in de toekomst met haar samen te gaan werken op de thema’s die D66’ers in onze regio verbinden. Ik ben blij dat door de vacante zetel in de raad Zouhair nu weer terug kan keren. Hij heeft een zware tijd achter de rug na een inbraak in zijn huis en de afwikkeling daarvan. Hij heeft afgelopen periode tijd nodig gehad om voor zichzelf zaken weer op een rijtje te krijgen en alles af te handelen met de verzekering. Zouhair heeft te kennen gegeven dat hij zijn zaken weer voldoende op orde heeft en zich met vol enthousiasme weer wil gaan inzetten voor onze mooie stad en inwoners.”