Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 29 maart 2018

Rinnooy Kan en Van den Berg starten informatietraject

Alexander Rinnooy Kan en Heleen van den Berg starten vandaag met hun werkzaamheden als informateur. Het duo moet op verzoek van D66 en CU-lijsttrekkers Thierry van Vugt en Theo Krins een verkennende ronde doen in het kader van de Goudse coalitievorming.

Thierry van Vugt: ”Ik ben blij met dit mooie duo. De verkiezingsuitslag laat een redelijk vlakke uitslag zien. Partijen liggen dus erg dicht tegen elkaar. Rinnooy Kan en Van den Berg zullen met partijen bespreken wat zij kansrijke coalities vinden en welke inhoudelijke thema’s belangrijk zijn voor het nieuwe stadsbestuur. Ik heb er vertrouwen in dat deze mensen ons daar goed in kunnen helpen en dat we snel een nieuw, stabiel stadsbestuur hebben.”

De informateurs zullen komende week gesprekken voeren met alle twaalf de politieke partijen die in de Goudse gemeenteraad vertegenwoordigd zijn. Daarna leveren zij een advies op.

Persbericht start informatietraject
Uitnodiging van informateurs
Brief opdracht informateurs