Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 2 maart 2018

Tegeltour actie

Zondag 25 februari voerde D66 Gouda actie tegen wateroverlast, de tegeltour actie.

We leven in een waterrijk land. Dat heeft voordelen, maar biedt ook grote uitdagingen. We zijn in Goverwelle in gesprek gegaan over de regenval en de overlast die dit geeft. Net als in veel gemeenten liggen in Gouda de tuinen vol met stenen en kan water slecht de grond in trekken. Met een stevige bui staan daardoor de straten blank en kan het riool de hoeveelheid water niet aan. Dus zijn er minder stenen nodig, maar meer groen en open ruimte in tuinen en het openbaar gebied.

In Goverwelle hebben we diverse gesprekken gevoerd met de inwoners. De meeste mensen reageerden enthousiast om op deze manier aandacht te vragen voor het klimaat. Sommigen waren bereid om een tegel uit de tuin te halen. Als dank hiervoor ontvingen ze zakjes met zaden vergeet-mij-nietjes. Na afloop hadden we een flinke stapel tegels!