Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 10 februari 2018

Canvassen in Kort Haarlem en de Kadenbuurt op 3 februari

Op zaterdag 3 februari gingen vier dappere D66 vrijwilligers door weer en wind in Gouda de straat op om te kijken wat de bewoners van Kort Haarlem en de Kadenbuurt bezig hield en te vragen welke issues meer politieke aandacht verdienen.

Veel bewoners zijn tevreden en vinden het erg prettig wonen in Gouda. Maar ook in deze wijk was verkeer en hard rijden een terugkerend thema. Bewoners vinden dat er te hard kan en wordt gereden wat onveilige situaties oplevert, dit is vooral in kinderrijke straten en wijken gevaarlijk.

Andere aandachtspunten van bewoners:
• afvalscheiden en nieuw afvalbeleid wordt gewaardeerd en gaat goed, wel is er soms overlast door groen-containers in de zomer die niet tijdig geleegd worden
• verkeersvisie, het autoluw maken van de binnenstad en de wijk Kort Haarlem wordt met argusogen in de gaten gehouden en bewoners zijn bang dat dit beleid zal leiden tot een moeilijk bereikbare wijk en dat bepaalde wegen erg druk en gevaarlijk worden.
• meer groen, beter groenonderhoud
• ontwikkeling binnenstad, tegengaan leegstand
• mogelijkheden burgerparticipatie, hoewel hier soms wel de wil toe is werpt de bureaucratische rompslomp van de gemeente onnodige grenzen op, het noemen van GoudApot vonden bewoners een leuke en positieve ontwikkeling
• mogelijkheden om een Marokkaanse eetgelegenheid te ontwikkelen, bijvoorbeeld in de plaats van een pizzatent op de plek van de oude Italiaanse ijszaak
• jammer dat alle gevels in de binnenstad veel worden overgenomen door ketens, mogelijkheden om hierop gemeentebeleid aan te maken om zo de oude gevels te behouden
• meer aandacht voor wegonderhoud