Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 30 januari 2018

Artikel 38 vragen uitval openbare verlichting

In januari is bij herhaling de openbare verlichting uitgevallen in delen van Gouda. Gisterenavond rond 20.00 uur in de Herenstraat en twee weken geleden was de Herenstraat met omliggende straten in volledige duisternis gehuld. Dezelfde week was op vrijdagavond in het gebied vanaf de Westerkade tot en met Herenstraat voor minimaal 90% de verlichting uitgevallen, ook op de parkeerhavens en tussenliggende straatjes. Mensen die vrijdagavond een melding wilden doen konden echter niet terecht bij de gemeente voor een spoedmelding openbaar gebied. Er was slechts een bandje te horen met ‘blijft u aan de lijn’; er was geen mogelijkheid daadwerkelijk de melding te doen.

Frank de Pont heeft de vragen gesteld aan het college van B&W.